Volledig scherm
Het Schilderspad wordt veel door leerlingen van de scholen gebruikt om de drukke Spoorstraat over te steken. De gemeente wil dat afsluiten. © Theo Peeters

Beslissing over fietsstraat Boxmeer uitgesteld

BOXMEER  De beslissing of er een fietsstraat in Boxmeer komt om de situatie voor fietsers op de drukke Spoorstraat in Boxmeer te verbeteren, is uitgesteld. Eerst wordt door de gemeente Boxmeer onderzocht of de wijkraden, die ertegen zijn, goede argumenten voor hun tegenstem hebben.  

De Boxmeerse politiek zou er donderdagavond over debatteren, maar wethouder Jeu Verstraaten gaf al voor de discussie zou losbarsten aan, dat hij liever heeft dat dat eind september gebeurt. 

Dan heeft hij met zijn ambtenaren de tijd om een rapport te bestuderen, dat twee Boxmeerse wijkraden hebben laten maken en waarin zou staan dat de gemeenteplannen nou niet bepaald de beste zijn. 

Bijna-ongelukkken en ergernis

De oversteek bij het Schilderspad, bij de spoorwegovergang in de Spoorstraat, wordt door menigeen als gevaarlijk beschouwd. Fietsers steken er massaal de drukke weg over, met veel bijna-ongelukken en ergernis bij automobilisten tot gevolg.

Het gaat dan vooral om vaak in groepen fietsende scholieren op weg naar school of weer terug naar huis. 

Het plan was dat pad af te sluiten en de fietsers te laten omrijden via onder andere de Rembrandt van Rijnstraat en de Oranjestraat. Die moesten dan als fietsstraat - waar auto's ‘te gast’ zijn -  worden ingericht.

Slecht plan, vinden de wijkraden: het is al erg druk met auto's op ‘de belangrijkste in - en uitvalsroute van de grootste woonwijk van Boxmeer’. En de fietsers komen even verderop ook nog eens bussen tegen. Extra gevaarlijk, oordelen ze. 

De politiek was eerder al verdeeld over de plannen van burgemeester en wethouders. De SP pleitte zelfs voor een tunnel onder de weg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland