Volledig scherm
PREMIUM
Roel (links) en Stijn van Dijk in hun bedrijf in Beugen. © Ed van Alem

Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in

In BedrijfBEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Tot 2007 was het vooral een transport- en verhuisbedrijf. In dat jaar viel de belangrijkste klant weg. Beddenfabrikant Norma stopte, waarmee het vervoer van bedden in één klap wegviel. Het bedrijf zat op dat moment op verschillende locaties in Beugen en Boxmeer.

Ruim 75 jaar na dato staan de broers Roel (35) en Stijn (42) van Dijk als vierde generatie aan de leiding van Mondial Movers Van Dijk Verhuizingen.

De twee ondernemers zijn aandeelhouders van de landelijk opererende Mondial Movers. Zij regelen de overkoepelende zaken die landelijk geregeld kunnen worden, zoals inkoop, marketing en pr. In de vestiging op het Beugense bedrijventerrein werken circa 35 mensen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland