Bij een incident aan het Grasklokje in Boxmeer is in ieder geval één gewonde gevallen. Mogelijk is er een steekpartij geweest. De politie heeft de omgeving afgezet.
Volledig scherm
Bij een incident aan het Grasklokje in Boxmeer is in ieder geval één gewonde gevallen. Mogelijk is er een steekpartij geweest. De politie heeft de omgeving afgezet. © SK-Media

Bewoner neergestoken bij overval in Boxmeer; buurt denkt dat het om vergeldingsactie gaat

UpdateBOXMEER - Het slachtoffer van een woningoverval in Boxmeer is neergestoken in zijn appartement. Na de overval is de man de straat opgegaan en vroeg daar een voorbijganger om hulp. Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie was het slachtoffer ‘niet goed aanspreekbaar’ en ‘behoorlijk gewond’. De politie heeft de omgeving afgezet. Agenten verrichten onderzoek in het appartement aan de Boterbloem.

De man vond hulp op het Grasklokje, een zijstraat van de Boterbloem. Dat gebeurde rond 20.20 uur. De politie is op zoek naar de dader(s).

De politie is onder meer met honden op zoek naar sporen. Getuigen hebben een bloedspoor op straat gezien. Dat liep van de Boterbloem naar het Grasklokje.

Vergeldingsactie

In de buurt gaat het verhaal rond dat sprake zou zijn van ‘een vergeldingsactie’. De dader zou, aldus omwonenden, ‘een bekende van de politie’ zijn.

Een buurtbewoner is hevig geschrokken: ,,Dit is wel erg eng. Het komt zo wel heel dichtbij.’’

Of er een link is met de steekpartij vrijdagavond laat aan het Raadhuisplein in Boxmeer, voor het gemeentehuis, is onbekend. Daar raakte een 49-jarige man uit Boxmeer gewond. ‘Aangezien het twee Boxmeerse geweldsincidenten zijn die zich relatief gezien kort na elkaar afspeelden begrijp ik dat er gedacht wordt dat er een mogelijk verband bestaat tussen beide zaken. Of dat zo is valt nooit uit te sluiten en zal in het onderzoek worden meegenomen’, laat een woordvoerder van de politie per mail weten.

Een bewoner is gewond geraakt bij een woningoverval in de Boterbloem in Boxmeer. Het slachtoffer vond hulp in het Grasklokje, een zijstraat.
Volledig scherm
Een bewoner is gewond geraakt bij een woningoverval in de Boterbloem in Boxmeer. Het slachtoffer vond hulp in het Grasklokje, een zijstraat. © Google

Maasland