Volledig scherm
In de achterste gedeelten van de 2e opslagloods zijn er nog brandhaarden. © Ed van Alem

Boxmeer adviseert na grote brand Oeffelt om roetdeeltjes van je auto te wassen

BOXMEER - De gemeente Boxmeer adviseert roetdeeltjes van de grote caravanstallingbrand in Oeffelt vrijdagochtend die op persoonlijke eigendommen van mensen in de omgeving terecht zijn gekomen af te spoelen met water en zeep.

Zeker op auto’s en andere voertuigen is dit volgens de gemeente aan te raden. Omdat de roetdeeltjes anders de lak kunnen beschadigen als die niet weggehaald worden, aldus een woordvoerster van Boxmeer.

Het schoonmaken is voor rekening van de bewoners, eigenaren zelf, meldt de gemeente. De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Boxmeer controleren speelveldjes en speeltuinen op roetdeeltjes en halen die dan weg.

De doorgaande weg in Oeffelt was al vrij kort na het ontstaan van de brand afgesloten en is zeker nog tot het einde van de middag dicht. 

 1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
  PREMIUM
  In Bedrijf

  Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

  BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.
 2. Cardioloog Maasziekenhuis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleegkundige gewerkt’
  PREMIUM
  Ons Ziekenhuis

  Cardioloog Maaszieken­huis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleeg­kun­di­ge gewerkt’

  BEUGEN - Hij vindt het prettig dat hij een vak heeft gekozen 'waarin je bijna alles kunt beredeneren', zodat de klacht van de patiënt uitmondt in een behandeling die weer tot herstel moet leiden. Toch vindt cardioloog Giel van Helden van het Maasziekenhuis in Boxmeer dat puzzelen niet alleen een mooi onderdeel van zijn vak. ,,Het contact met de patiënten, dát geeft mij voldoening."

Maasland