Volledig scherm
Mike Teunissen van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma in de gele trui na het winnen van de ploegentijdrit in de Tour de France. © ANP

Boxmeer contracteert eerste Nederlandse geletruidrager sinds 1989

BOXMEER - Daags na de Tour heeft de eerste slag geslagen. Met Mike Teunissen staat de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar aan de start van de 45ste editie van de wielercriterium in Boxmeer.

Teunissen verwierf op zaterdag 6 juli een heldenrol door de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven en zo de gele trui te veroveren. Daarmee geldt de renner van Jumbo-Visma als de opvolger van Erik Breukink, tot voor kort de laatste Nederlandse leider van de Tour (in 1989).

De Limburger is een van de vijf profrenners die de organisatie van de ronde van Boxmeer al heeft vastgelegd voor de koers van komende maandag. Drie van hen rijden momenteel ook rond in de Tour de France: sprinter Cees Bol (bij Team Sunweb), klimmer Bauke Mollema en helper Koen de Kort (beiden Trek-Segrafedo). Roy Curvers van Sunweb maakt het vijftal compleet.

Eerder kondigde ‘Daags’ de komst van drie regionale talenten aan. Amateurrenners Kevin Minten (Mill), Xavier Poels en Philip Heijnen (beiden Oeffelt) werden uitgenodigd om het Land van Cuijk te vertegenwoordigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
  PREMIUM
  In Bedrijf

  Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

  BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.
 2. Cardioloog Maasziekenhuis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleegkundige gewerkt’
  PREMIUM
  Ons Ziekenhuis

  Cardioloog Maaszieken­huis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleeg­kun­di­ge gewerkt’

  BEUGEN - Hij vindt het prettig dat hij een vak heeft gekozen 'waarin je bijna alles kunt beredeneren', zodat de klacht van de patiënt uitmondt in een behandeling die weer tot herstel moet leiden. Toch vindt cardioloog Giel van Helden van het Maasziekenhuis in Boxmeer dat puzzelen niet alleen een mooi onderdeel van zijn vak. ,,Het contact met de patiënten, dát geeft mij voldoening."

Maasland