Drukte op station Cuijk afgelopen najaar.
Volledig scherm
Drukte op station Cuijk afgelopen najaar. © Ed van Alem

Boxmeer en Cuijk: ‘Reiziger Maaslijn niet langer dupe’

BOXMEER/CUIJK - Reizigers op de Maaslijn moeten niet langer de dupe worden van problemen op het spoor tussen Nijmegen en Roermond. De provincie Limburg moet er als concessieverlener, ook nu elektrificatie en deels verdubbeling van het spoor nog enkele jaren duren, alles aan doen om de problemen tot ‘een minimum’ te beperken.

Hiervoor pleiten de gemeenten Boxmeer en Cuijk per brief aan de provincie Limburg. 

In afzonderlijk verstuurde brieven aan het Limburgse provinciebestuur spreekt zowel Cuijk als Boxmeer zijn zorg uit over de vele storingen, vertragingen en uitvallende treinen op de Maaslijn. ‘We zien een toename van de problemen en de bereikbaarheid van en naar Cuijk en Boxmeer komt steeds vaker in gevaar’, schrijven de gemeentebesturen. ‘Ook bereiken ons steeds vaker klachten over het slechte serviceniveau op de Maaslijn’, zo staat in de brieven te lezen. 

Een afschrift van de brief van Boxmeer en Cuijk is verzonden naar spoorbeheerder ProRail, het provinciebestuur van Brabant en vervoerder Arriva.

Achtergebleven reizigers  

Het CDA in Boxmeer en Cuijk had de eigen gemeenten onlangs nog gevraagd wat gedaan wordt tegen de aanhoudende problemen rond treinuitval en achtergebleven reizigers op de stations in vooral Cuijk en Boxmeer. Het Boxmeerse CDA-Kamerlid Erik Ronnes heeft in Den Haag om opheldering gevraagd.

Recent had ook al de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg aan de bel getrokken dat het niet langer verantwoord is te wachten met verbeteringen van de Maaslijn. Problemen op het spoor en de dichtslibbende A73 zijn volgens de kring slecht voor de bereikbaarheid van het Land van Cuijk.  

Een woordvoerder van de provincie Limburg zei onlangs in De Gelderlander de hinder die de reizigers ervaren ‘heel erg vervelend’ te vinden. Maar ‘Maastricht’ zegt ook op dit moment weinig te kunnen doen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland