Volledig scherm
Dolle pret op de kermis in Boxmeer. © Ed van Alem

Boxmeer tweede in verkiezing Beste kermis van Nederland

BOXMEER - De kermis in Boxmeer, die dit jaar begint op vrijdag 28 juni, heeft de tweede plaats gehaald in de verkiezing ‘Beste Kermis van Nederland 2019'. Dat meldt de BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders in een persbericht.

De kermis won de prijs in de categorie ‘middelgrote kermissen’. Daartoe behoren kermissen met 26 tot 50 attracties. De augustuskermis in Winterswijk werd eerste in de categorie.

In de categorie ‘kleine kermissen’ (tot 25 attracties) won de kermis in het Friese Dronrijp, die daarmee de kermissen in Reusel-De Mierden en het Groningse Leek (tweede plaats) versloeg.

Volendam was winnaar in de categorie ‘grote kermissen’, kermissen met meer dan vijftig attracties. De kermis won het van de kermis in Weert.

Paaskermis

Kermisorganisaties konden zich aanmelden voor de verkiezing. Per categorie was een top 6 van kermissen samengesteld, die door de jury werden bezocht.

Beoordelingscriteria waren de prijs/kwaliteitverhouding, de opstelling, de locatie, de relatie van de organisator met buurt, horeca en detailhandel, en de zorg van de organisator voor de exploitanten. Ook keek de jury naar de faciliteiten voor bezoekers en nam zij de mening van bezoekers over de kermis mee in haar beoordeling.

De prijzen werden vrijdag uitgereikt tijdens de traditionele paaskermis in Deventer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Veilige fietsstraat vervangt straks Schilderspad-route langs spoorlijn in Boxmeer

    Veilige fiets­straat vervangt straks Schilders­pad-rou­te langs spoorlijn in Boxmeer

    BOXMEER - Het langgerekte Schilderspad langs de spoorweg in Boxmeer is binnen afzienbare tijd geen fietspad meer. Om een einde te maken aan de verkeersonveilige situatie die zich dagelijks voordoet bij de kruising van het Schilderspad met de Spoorstraat, gaat de gemeente het fietspad afsluiten. Daarvoor in de plaats komt een andere route. Fietsers krijgen een eigen fietsstraat die langs de Jeroen Boschstraat, Rembrandt van Rijnstraat en Oranjestraat loopt.

Maasland