Volledig scherm
Dolle pret op de kermis in Boxmeer. © Ed van Alem

Boxmeer tweede in verkiezing Beste kermis van Nederland

BOXMEER - De kermis in Boxmeer, die dit jaar begint op vrijdag 28 juni, heeft de tweede plaats gehaald in de verkiezing ‘Beste Kermis van Nederland 2019'. Dat meldt de BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders in een persbericht.

De kermis won de prijs in de categorie ‘middelgrote kermissen’. Daartoe behoren kermissen met 26 tot 50 attracties. De augustuskermis in Winterswijk werd eerste in de categorie.

In de categorie ‘kleine kermissen’ (tot 25 attracties) won de kermis in het Friese Dronrijp, die daarmee de kermissen in Reusel-De Mierden en het Groningse Leek (tweede plaats) versloeg.

Volendam was winnaar in de categorie ‘grote kermissen’, kermissen met meer dan vijftig attracties. De kermis won het van de kermis in Weert.

Paaskermis

Kermisorganisaties konden zich aanmelden voor de verkiezing. Per categorie was een top 6 van kermissen samengesteld, die door de jury werden bezocht.

Beoordelingscriteria waren de prijs/kwaliteitverhouding, de opstelling, de locatie, de relatie van de organisator met buurt, horeca en detailhandel, en de zorg van de organisator voor de exploitanten. Ook keek de jury naar de faciliteiten voor bezoekers en nam zij de mening van bezoekers over de kermis mee in haar beoordeling.

De prijzen werden vrijdag uitgereikt tijdens de traditionele paaskermis in Deventer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaanse tv’

    Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaan­se tv’

    YouTuber Ties Granzier (20), die afgelopen dinsdag in Amerika werd opgepakt omdat hij het militaire terrein Area 51 op wilde, is compleet overrompeld door zijn arrestatie. Dat vertelt hij zuchtend in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is niet te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het niet in woorden omschrijven.’

Maasland