Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Bart Maat

Boxmeer wil stilstand van bouwprojecten door stikstofproblemen voorkomen

BOXMEER - Stikstofproblemen of niet, Boxmeer wil de vaart houden in de bouwplannen die er binnen de gemeente zijn. Dat blijkt uit een vertrouwelijke memo van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Boxmeer heeft een lijst opgesteld met bouwprojecten binnen de gemeente die als gevolg van een uitspraak van de Raad van State gevaar lopen. Het gaat om projecten die alles bij elkaar goed zijn voor 1062 woningen.

Door de uitspraak van de Raad van State, eind mei, moeten projecten opnieuw tegen het licht worden gehouden voor wat betreft de stikstofuitstoot. Nieuwe plannen mogen niet leiden tot een toename van stikstof op Natura 2000-gebieden. Gevolg is onder meer dat bouwplannen vertraging op kunnen lopen. De Oeffelter Meent, het meest noordelijke deel van het natuurgebied Maasheggen, is zo’n Natura 2000-gebied.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland