Boxmeerse ouderen boksen voor meer jonge zorgvrijwilligers

VideoBOXMEER - De zorg kampt met een tekort aan vrijwilligers. Bij Madeleine hebben ze een bijzondere oplossing. Bokssessies moeten ouderen laten zweten én méér jonge hulptroepen vrijwillig naar de Boxmeerse zorginstelling lokken.

,,Ontwijken, ontwijken.’’ Schuimrollers zwiepen door de lucht in ‘expertisecentrum’ Pantein Madeleine. Normaal zie je kinderen er elkaar mee om de oren slaan in zwembaden, nu leven bewoners van de Boxmeerse zorginstelling en ROC-studenten zich ermee op elkaar uit. Trainer Thomas Barten (31) coacht de in totaal twaalf deelnemers. ,,Ontwijken, ontwijken. Doe net of het klappen van een bokser zijn. Die wil je liever niet op je hoofd krijgen.’’

Ouderen en boksen. Het lijkt een vreemde combinatie. Maar juist dáárom heeft Pantein trainer Barten en zijn stoothandschoenen binnengehaald. Tien dinsdagmiddagen zal hij zes bewoners van Madeleine én hun zes sportmaatjes van de Nijmeegse ROC-opleiding maatschappelijke zorg ‘lekker afbeulen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland