Boxmeerse ouderen boksen voor meer jonge zorgvrijwilligers

VideoBOXMEER - De zorg kampt met een tekort aan vrijwilligers. Bij Madeleine hebben ze een bijzondere oplossing. Bokssessies moeten ouderen laten zweten én méér jonge hulptroepen vrijwillig naar de Boxmeerse zorginstelling lokken.

,,Ontwijken, ontwijken.’’ Schuimrollers zwiepen door de lucht in ‘expertisecentrum’ Pantein Madeleine. Normaal zie je kinderen er elkaar mee om de oren slaan in zwembaden, nu leven bewoners van de Boxmeerse zorginstelling en ROC-studenten zich ermee op elkaar uit. Trainer Thomas Barten (31) coacht de in totaal twaalf deelnemers. ,,Ontwijken, ontwijken. Doe net of het klappen van een bokser zijn. Die wil je liever niet op je hoofd krijgen.’’

Ouderen en boksen. Het lijkt een vreemde combinatie. Maar juist dáárom heeft Pantein trainer Barten en zijn stoothandschoenen binnengehaald. Tien dinsdagmiddagen zal hij zes bewoners van Madeleine én hun zes sportmaatjes van de Nijmeegse ROC-opleiding maatschappelijke zorg ‘lekker afbeulen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland