Angus Mitchell, geheel rechts, die wordt beschouwd als bevrijder van Boxmeer, maar volgens ‘Tot frontgebied verklaard’ pas arriveerde toen een andere eenheid de Duitsers al had verjaagd.
Volledig scherm
Angus Mitchell, geheel rechts, die wordt beschouwd als bevrijder van Boxmeer, maar volgens ‘Tot frontgebied verklaard’ pas arriveerde toen een andere eenheid de Duitsers al had verjaagd. © Tot Frontgebied verklaard Geurt Franzen en Guido Siebers

Boxmeerse schrijvers onthullen oorlogsgeschiedenis: hondenuitlaatveldje lag bezaaid met landmijnen

BOXMEER - Het is 26 september 1944. De Duitsers zijn verslagen. Boxmeer is vrij! Het is 27 september 1944. Boxmeer is tot frontgebied verklaard. Vijf maanden lang is het opnieuw oorlog tussen de Engelsen en de Duitsers. 

  1. Dit smalle, ruwe, verborgen paadje kende je vast nog niet: ‘Onderhoud is wel een dingetje’
    PREMIUM
    VERBORGEN LAND VAN CUIJK

    Dit smalle, ruwe, verborgen paadje kende je vast nog niet: ‘Onderhoud is wel een dingetje’

    VORTUM-MULLEM - Met de campagne ‘Land van Cuijk, hét geheim van Noordoost-Brabant’ wil deze regio meer toeristen trekken. Juist nu veel mensen in coronatijd vakantie vieren in eigen land. Maar ook streekbewoners moeten zo worden verleid. In een serie belicht de Gelderlander een aantal verborgen geheimen uit eigen streek. Vandaag aflevering 4: het Laarzenpad in Vortum-Mullem.

Maasland