Boxmeerse YouTuber Govert betrad ‘onbewust’ Area 51, maar kondigde ‘bestorming’ legerbasis wel aan

update | videoBOXMEER - In een videogesprek met de lokale Amerikaanse zender 13 KTNV Las Vegas vertelt de gearresteerde YouTuber Govert Sweep dat het ‘helemaal niet de bedoeling was’ om de zwaar beveiligde Amerikaanse legerbasis Area 51 binnen te dringen. Maar uit een video op zijn YouTubekanaal blijkt dat hij werkte aan een serie over de basis met de titel ‘Storming Area 51' om daarin ‘de geheimen achter deze plek te onthullen’.

In de video is een deel van de trailer te zien die hoort bij een nieuwe serie van Sweep. Hij en mede-YouTuber Ties Granzier werden dinsdag gearresteerd omdat ze ver voorbij de borden van de militaire legerbasis met toegangsverboden waren gereden.

De twee waren van het gehucht Tonapah onderweg naar Las Vegas toen ze langs het ‘Area 51 Alien Center’, kwamen. ,,Het hing daar vol met shirts, het is nogal een groot ding hier’’, zegt Sweep vanuit de gevangenis van Nye County.

Ze kregen van een medewerker instructies hoe ze bij een punt konden komen van waar ze goed uitzicht zouden hebben op Area 51, vertelt Sweep de nieuwszender. Ze hadden niet de intentie verboden gebied te betreden.

Niet bestormen

Volledig scherm
Govert Sweeps op een videostill van de lokale Amerikaanse zender 13 KTNV Las Vegas. © 13 KTNV Las Vegas

Area 51 is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws doordat ruim twee miljoen mensen hebben aangegeven mee te doen met een bestorming van de luchtmachtbasis. De YouTubers wisten ervan, zegt Sweep.

,,Dan denk je: laten we gaan kijken, net als die duizenden andere YouTubers. We hebben een videokanaal, dan is zoiets altijd interessant. Maar we wilden Area 51 niet bestormen; we zouden ook de dag vertrekken vóórdat de echte bestorming gepland stond.’’

Auto doorzocht

De jongens passeerden meerdere keren borden met ‘verboden toegang’ erop. ,,Wij dachten dat dat betekende: als je niet in het dorp woont, mag je daar niet naartoe.’’ Ze wilden het bij een wachtpost vragen en moesten daar de auto uit. Die werd vervolgens doorzocht. ,,Uiteindelijk moesten we onze handen op onze rug doen en zeiden ze: jullie worden gearresteerd voor het betreden van verboden terrein.’’

Sweep heeft geen idee hoe nu verder. ,,Gisteren zeiden ze dat we vanochtend konden vertrekken. Vanochtend moesten we nog een uurtje wachten op antwoord zeiden ze; en nu zitten we hier nog steeds. En het is hier bijna avond, dus ik denk dat we nog een nacht blijven.’’ Volgens Sweep was het het plan om op 19 september terug te gaan naar Nederland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Deze ‘vrijgezelle’ jongens doen mee aan de Metworstrennen: ‘Vond het erg eng, op zo’n renpaard’
    PREMIUM

    Deze ‘vrijgezel­le’ jongens doen mee aan de Metwor­stren­nen: ‘Vond het erg eng, op zo’n renpaard’

    BOXMEER - Ze zijn man, ongetrouwd, hebben geen kinderen, zijn paardenjongens en geboren en getogen in Boxmeer. Toeval? Nee. Aan deze voorwaarden moeten alle 24 deelnemers van de Metworstrennen voldoen. En vals spelen kan niet. Want de gemeente Boxmeer heeft een eigen Metworstuitreksel. Met alle gegevens. Maar wie zijn deze jongens? Wij zetten een paar bijzondere deelnemers op een rijtje.

Maasland