Govert Sweep op een videostill van de lokale Amerikaanse zender 13 KTNV Las Vegas.
Volledig scherm
Govert Sweep op een videostill van de lokale Amerikaanse zender 13 KTNV Las Vegas. © 13 KTNV Las Vegas

Boxmeerse youtuber Sweep maandag voor Amerikaanse rechter: ‘Het gaat goed met ons’

VIDEOBOXMEER - De Boxmeerse youtuber Govert Sweep staat maandag voor de rechter in Amerika, samen met zijn collega Ties Granzier. De filmers waren opgepakt omdat ze beveiligd gebied rond een legerbasis waren binnengetreden. Ze kunnen daarvoor maximaal zes maanden cel krijgen.

Sweep (20 jaar) en Granzier (21) werden donderdag rond 11.00 uur lokale tijd op borgtocht vrijgelaten.  De twee mannen hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen, zegt Sweep tegen de Gelderlander. ,,Onder zijn begeleiding zullen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de zaak.’’ Volgens de lokale politie moeten de mannen naar het gerechtsgebouw in Beatty, op bijna twee uur rijden van Las Vegas.

Langs verbodsborden gereden

Quote

We zullen, als we beiden weer in Nederland zijn, in een video op onze kanalen vertellen hoe alles verlopen is

Govert Sweep

Sweep en Granzier staan terecht voor het binnendringen van het beveiligde gebied rond Area 51, een militaire basis in de Amerikaanse staat Nevada. Gealarmeerde politieagenten troffen hun auto vijf kilometer binnen de zone aan; daarmee zijn ze meerdere keren langs verbodsborden gereden. Die intentie hadden ze niet, zei Sweep eerder tegen een lokale nieuwszender.

Op aanraden van een plaatselijke bewoner zouden ze naar een plek rijden vanwaar ze uitzicht hadden op de basis.

Area 51 is de laatste tijd in het nieuw doordat tienduizenden mensen hebben aangegeven mee te doen met een bestorming van de luchtmachtbasis. Het gerucht gaat dat er ufo's en aliens liggen opgeslagen. Volgens Sweep zouden de jongens de dag voordat de bestorming gepland stond, terugkeren naar Nederland. Ze hadden geen intentie mee te doen. ,,We wilden gaan kijken, net als die duizenden andere youtubers.’’

Uitlegvideo

,,We zullen, als we beiden weer in Nederland zijn, in een video op onze kanalen vertellen hoe alles verlopen is’’, zegt Sweep desgevraagd. ,,Voor nu wachten we af tot maandag. Het gaat goed met ons.’’

Kijk hieronder naar de video die we vorig jaar met Govert maakten .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland