Een wolf op de Veluwe bij het elektrische raster. De schapen lijken niet onder de indruk. Nadat de wolf enkele schokken heeft gehad, druipt-ie af.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe bij het elektrische raster. De schapen lijken niet onder de indruk. Nadat de wolf enkele schokken heeft gehad, druipt-ie af. © Zoogdiervereniging


Brabant toont belangstelling voor elektrisch raster tegen wolfaanvallen

DEN BOSCH - Elektrische afrastering die in Gelderland effectief blijkt tegen wolfaanvallen kan ook voor schapen en runderen in Brabant een redding zijn. Dat denkt het Brabantse provinciebestuur dat daarover contact gaat zoeken met experts in Gelderland.

9 reacties

 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Kan wel zijn, maar elders; op dijken e. d., vervult het schaap een nuttige functie
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  WEG met dat soort ongedierte! We hebben al last zat van bisamratten en bevers. Daar is in dit miniland geen plek voor!
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Een elektrisch raster kan helpen... het ligt eraan hoeveel stroom je erop zet?20 volt zal niet echt helpen - maar 100 volt dat doen ze maar een keer.
 • mitchy

  3 jaar geleden
  schapen horen niet thuis in de natuur, en natuur laat zich niet tegenhouden, maar goed ook. Leuk he al die lammetjes, tot ze in stukjes gehakt worden voor op je bord. 
 • Maikel

  3 jaar geleden
  Kan die wolf niets aan doen dat nederland overbevolkt  is geraakt en nog meer word.   ..En dat  moet ook niet ten nadeel gaan van de wolf.    Goed alternatief  dit.. hopelijk schrikt het de wolf af en degene die het niet mooi vind.   Scheelt  dan missch gelijk    in drukte van wandelaars ..