In Brabant moeten de komende 30 jaar 220.000 huizen gebouwd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Brabant moeten de komende 30 jaar 220.000 huizen gebouwd worden. © Hollandse Hoogte / Nederlandse Freelancers

Brabant moet in 30 jaar 220.000 huizen bouwen om aan woonbehoefte te voldoen

DEN BOSCH - 220.000 huizen, zoveel moeten er in de provincie Brabant in 30 jaar gebouwd worden om aan de toekomstige woningbehoefte te kunnen voldoen en huidige tekorten in te lopen. 

9 reacties

 • Ronald98

  3 maanden geleden
  Nederland maakt het ook zo ingewikkeld. Wij zijn gemiddeld 4 tot 5 maanden per jaar niet in Nederland. We reizen veel met onze camper en gaan jaarlijks zeker een maand naar Canada (dochter) en Nieuw Zeeland (zoon), Wij hebben in Nederland genoeg aan een chaletje op een park voor die maanden dat we hier zijn. Maar daar mogen we ons niet inschrijven. Dus blijven we in dat veel te grote huis zitten. Want alleen een postbus mag ook weer niet. En bij onze ander zoon inschrijven heeft weer negatieve invloed op zijn belastingen. Al die regels.......
 • T1plotseling

  4 maanden geleden
  In de 50-er jaren wilde de overheid, dat we massaal gingen emigreren, want het was hier veel te vol!!
 • de heer J. Zomers (68)

  4 maanden geleden
  Ben een paar dagen naar de Belgische Ardennen en Luxemburg geweest.Heerlijk rustig met weinig verkeer... mensen zijn daar minder gejaagd.Zodra je via Maastricht richting huis gaat dan is het alsof je in een mierennest terecht komt.Moet er niet aan denken dat we over 10 jaar hier 19 miljoen inwoners hebben.
 • de heer J. Zomers (68)

  4 maanden geleden
  Door de grote instroom van migranten (arbeidsmigranten en vluchtelingen) is de verwachting dat we over 30 jaar hier 20-21 miljoen inwoners zullen hebben.Het is de vraag of wij en Den Haag dit moeten willen? Het is een gevoelig en moeilijk bespreekbaar onderwerp, op het moment dat de heer Wilders hier iets over zegt kijken de andere Kamerleden allemaal de andere kant op... en geeft premier Rutte met zijn vlotte babbel ons de indruk alsof er niets aan de hand is.
 • sombodyEls

  4 maanden geleden
  Ook wij, 2 senioren, wonen in een prachtige grote sociale eengezinswoning met 4 slaapkamers en heel grote tuin. Veel te groot voor ons, maar we zouden toch gek zijn om te verhuizen naar een appartement of seniorenhuisje met één slaapkamer, tegen dezelfde huurprijs. Het is dan onmogelijk om je kleinkinderen te laten logeren. Bouwen met minimaal 2 slaapkamers zou verplicht moeten zijn.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maasland