Mensen met een hoge opleiding keren de regio massaal de rug toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen met een hoge opleiding keren de regio massaal de rug toe. © Evert-Jan Daniëls/ANP

Braindrain het hoogst in Land van Cuijk

BEUGEN - De braindrain, het vertrek uit de regio van jongeren met een opleiding, is in de provincie Brabant het grootst in het Land van Cuijk. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau BrabantKennis.

17 reacties

 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Poe: dat klopt. Je gaat een toeristisch natuurgebied en archeologisch een van 's werelds belangrijkste plekken niet verzieken met herrie en stank. Wat betreft die ''opeenhopingen'', heb ik zelf toeristen gesproken die hier NOOIT meer terug keren.  
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Neemt een voorbeeld aan Langenboom, dat zeer hard op weg is, om zelf voorzienend te worden, en niet alleen met energie! Verwacht niks van die ''overheid'', in dit Rutteland.
 • sociaal econoom

  3 jaar geleden
  Bert - voor werk... Veghel heeft veel hoogwaardige bedrijven die in heel Nederland bekend zijn.Uden heeft meer kleine bedrijven, dynamisch met veel potentie voor jongeren.Het vinden van een woning is ook daar niet eenvoudig of je moet 5 of 10 kilometer verderop gaan wonen.
 • InwonderdSintTunnis

  3 jaar geleden
  wat wil je dan ? Ik ben ook tegen 24x7 geluidsoverlast van crossers ern aan- en afvoer van vrachtwagens. Alleen..... crossen doen we tegenwoordig maar in 2% van onze tijd en de aan- en afvoer van de megastallen is geconcentreerder en beter dan de vele vrachtwagens die door de dorpen denderen !
 • sociaal econoom

  3 jaar geleden
  In Grave, Mill en Boxmeer zijn meer mogelijkheden.Ook Uden en Veghel zijn in trek.