Volledig scherm
PREMIUM
Maasheggenlandschap bij Oeffelt. © Theo Peeters

Bramen en hop dreigen Maasheggen te overwoekeren

BOXMEER - De Maasheggen hebben last van snelgroeiende struiken als braam en hop en dreigen overwoekerd te raken. Reden voor de gemeente Boxmeer om te onderzoeken hoe de snelgroeiers in toom te houden. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de manier van snoeien. Er is inmiddels een proefproject gestart in het gebied Loerangel, dat loopt van de Maasstraat in Sambeek tot de Hoogendijk in Boxmeer.

De Maasheggen werden het afgelopen jaar door Unesco (Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) aangewezen als biosfeergebied: de heggen in de uiterwaarden van de Maas maken nu deel uit van een  wereldwijd web van natuurgebieden waar de relatie tussen mens en natuur centraal staat. De regio hoopt met die status toeristen te trekken maar dan moeten de heggen er wel tiptop uit blijven zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland