Volledig scherm
PREMIUM
Giel van Helden, cardioloog in het Maasziekenhuis. © Ed van Alem

Cardioloog Maasziekenhuis: ‘Mijn moeder heeft hier als verpleegkundige gewerkt’

Ons ZiekenhuisBEUGEN - Hij vindt het prettig dat hij een vak heeft gekozen 'waarin je bijna alles kunt beredeneren', zodat de klacht van de patiënt uitmondt in een behandeling die weer tot herstel moet leiden. Toch vindt cardioloog Giel van Helden van het Maasziekenhuis in Boxmeer dat puzzelen niet alleen een mooi onderdeel van zijn vak. ,,Het contact met de patiënten, dát geeft mij voldoening."

Van Helden (37) werkt nu ruim twee jaar in het Maasziekenhuis. Of hij er over tien jaar nog werkt? ,,Graag." Hij voelt zich er thuis. Woont weliswaar in Limburg, op een half uurtje rijden, maar heeft 'van nature' banden met het gebied en het ziekenhuis.

,,Mijn moeder heeft hier als verpleegkundige gewerkt. Ze moest stoppen toen ik werd geboren. De familie van mijn moeders kant woont in Beugen, Rijkevoort, Sint Anthonis. Vroeger gingen we iedere zondag naar oma in Beugen, vaak naar mijn ooms, bijna allemaal met een boerenbedrijf. Richting dorp lag een aardappelveld, daar heb ik nog onkruid staan wieden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland