Verkiezingsborden in Boxmeer, maart 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkiezingsborden in Boxmeer, maart 2019. © Ed van Alem

Corona of niet, Boxmeerse raadsleden willen elkaar in de ogen kijken: ‘Thuis blijven is eigen keuze’

BOXMEER - Bij discussies moet je elkaar in de ogen kunnen kijken. Daarom praat en stemt de Boxmeerse politiek volgende week ‘gewoon’ in de raadszaal over de gemeentebegroting. Ondanks meerdere verzoeken van de SP, waar enkele raadsleden vrezen voor hun gezondheid.

9 reacties

 • Martin

  6 maanden geleden
  Zwakke burgemeester die dit laat gebeuren.
 • H.G.C. Philips

  6 maanden geleden
  Een begrotingsbehandeling kan gemakkelijk schriftelijk afgedaan worden. Blijft grotendeels rituele dans waar in de praktijk aan het ontwerp weinig gewijzigd wordt. Niet zo slim om in deze corona tijd macho gedrag te vertonen. Laat de fracties hun scoringsdrift maar via de lokale nieuwsbladen ventileren. Ook de plek waar de burgers bedient kunnen worden.
 • Mattie

  6 maanden geleden
  De meeste mondkapjes mag je maar 1 maal gebruiken, de rest moet je op 60 graden wassen. En er dus niet constant met de handen aanzitten, het ligt dus aan jezelf.
 • de heer J. Zomers (68)

  6 maanden geleden
  De Boxmeerse raadsleden kunnen beter thuis blijven.In België hebben ze binnen in het parlementsgebouw en in vergaderruimten mondkapjes op, dit komt hier dadelijk ook.In België hebben ze al 3 maanden een strenge mondkapjesplicht - we zien dat daar het aantal besmettingen dramatisch hoog is. In het mondkapje nestelen zich stofdeeltjes, bacterie en het virus, het is een gevaar voor besmetting.
 • Tajom

  6 maanden geleden
  Werk zoveel mogelijk vanuit thuis is toch het advies? De grootste bedrijven hebben zoommeetings en de gemeente Boxmeer kan dat niet.
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Maasland