Vader en zoon Noy.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader en zoon Noy. © Ed van Alem

'Dat gaat zomaar niet: bel 112 maar'

BOXMEER - Het zou een vraag op een verkeersexamen kunnen zijn: U rijdt met uw personenauto een weg in die alleen bedoeld is voor ambulances. Mag dat? Het antwoord ligt voor de hand: natuurlijk niet.  Maar wat doe je als je als zoon,  met je vader met een herseninfarct op de achterbank,  zo snel mogelijk bij de eerste hulp wil zijn? 

Je pakt de snelste route. Helemaal als je je vader met grote moeite aan de kant van de snelweg hebt gevonden en het je niet lukt om 112 te bellen omdat je net aan de andere kant van de grens - in Duitsland - staat. 

Logisch.

Fout, vonden ze bij het Maasziekenhuis in Boxmeer waar Rob Noy (28) uit Overloon  twee weken terug de wind van voren kreeg. Met zijn vader nog op de achterbank moest hij een stevige discussie voeren voordat hulp werd geboden. 

Even terug naar eerder op die avond. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland