Oud-directeur Jan Nabuurs van de Rabobank in Vierlingsbeek. Op de plek waar nu zijn keuken is, was vroeger het kantoor. Nabuurs woont nog altijd in de oude ambtswoning.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-directeur Jan Nabuurs van de Rabobank in Vierlingsbeek. Op de plek waar nu zijn keuken is, was vroeger het kantoor. Nabuurs woont nog altijd in de oude ambtswoning. © Ed van Alem

De Boerenleenbank verdwijnt uit de dorpen, Jan Nabuurs was hét gezicht van de Rabo

LeestipVIERLINGSBEEK - De Rabobank sluit de helft van de ruim driehonderd filialen. De bank is van oudsher enorm betrokken bij boerendorpen. Mede dankzij oud-directeur Jan Nabuurs uit Vierlingsbeek: hij heeft geholpen dat ‘Rabo-DNA’ erin te krijgen.

5 reacties

 • Ook

  6 maanden geleden
  Inderdaad is dit een leuk verhaal over hoe het er vroeger aan toeging.Persoonlijk begrijp ik niet waarom het artikel opeens "verhuist" naar de Veluwe, toch echt een heel andere streek dan Noord-Brabant, maar kennelijk wilde de schrijver het artikel gauw af hebben.
 • de heer Jan Zomers (68)

  6 maanden geleden
  De boeren kunnen niks meer lenen - daarom verdwijnt  de boerenleenbank (Rabobank) uit dorpen zoals Vierlingsbeek, Sint Anthonis, Wanroij, Mill, Haps, Cuijk en Boxmeer.
 • sombodyEls

  6 maanden geleden
  Rabobank sluit de 300 filialen niet door winstbehoud, maar uit winstbejag. Heb er zelf gewerkt en de fusie tussen Boerenleenbank en Raffeissenbank meegemaakt. Op je privé(salaris)rekening kreeg je zelfs 2,5% rente en op je, direct opvraagbare spaarrekening 4,5% rente. Daarna liepen de rentes op. Nu krijg je niets meer en moet je, door alles zelf te regelen, er ook nog voor betalen!! Hoezo winstbehoud? Ik zie het meer als minachting van de cliënt.
 • peter

  6 maanden geleden
  Hij zat lekker op zijn kantoor. Terwijl ik op de fiets voor de ncb verzekeringen langs de boerderiijen ging om de vekeringspremien op te halen. Dit zou nu niet meer kunnen. Vooral in januari wanneer de ziektekosten premies werden geind en ik met duidende guldens door het land van cuijk fietste.
 • LVCer

  6 maanden geleden
  Je ziet dat het er eentje is van de goeie generatie. Tegenwoordig graai je de hele kas leeg en koopt er een mooie keuken van !
 1. Toch industrie in plaats van zorg op bedrijventerrein naast ziekenhuis: ‘Straks komt er iets met zware metaal’
  PREMIUM
  2

  Toch industrie in plaats van zorg op bedrijven­ter­rein naast ziekenhuis: ‘Straks komt er iets met zware metaal’

  BOXMEER - Het was ooit een ogenschijnlijk mooi plan: allemaal bedrijven die iets met de zorg te maken hebben op het bedrijventerrein Sterckwijck tussen Beugen en Boxmeer, in de oksel van de op- en afrit naar de A77. Maar er is te weinig belangstelling, constateert de gemeente Boxmeer. Daarom moet het roer om. Ook andersoortige bedrijven krijgen nu de kans er grond te kopen. Contiweb wordt de eerste.
 2. Wie op Metworstmaandag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan
  PREMIUM
  Column Dwarskijker

  Wie op Metworst­maan­dag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan

  In een vloek en een zucht was bakkerij Kersten verdwenen. Hap, hap zeiden de kaken van de sloper en weg waren de verweesde gevels. Brood werd er al in tijden niet meer gebakken, wie op Metworstmaandag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan en ook de vraag ‘waor ziede gej d’r enne van?’ klonk alweer jaren geleden voor het laatst vanachter de toonbank.

Maasland