Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Weemen in de drukkerij. © Ed van Alem

De Weemen Groep wil mee blijven spelen in de subtop van de drukkerswereld

IN BEDRIJFHAPS - Digitalisering leidde tot een revolutie in de drukkerswereld. De Weemen Groep wil mee blijven spelen in de subtop. Drukwerk beperkt zich niet tot een vel papier. Het bedrijf heeft vestigingen in onder meer Haps, Druten en Boxmeer.

,,De naam van je bedrijf kan ook op een koffiemok of een voetbal”, vertelt Twan Weemen (36), met broer Maarten (43) en neef Frank van Hoof de directie vormend van de Weemen Groep.

In 1974 begonnen Tiny en Ria Weemen in een schuurtje van opa en oma Weemen met een tweedehands degelpers. Zetten gebeurde met loden letters. 

Hun boekdrukkunst bestond uit het maken van rouw- en trouwkaarten en clubblaadjes van verengingen uit Haps en omgeving. Vier jaar na de start opende het echtpaar een eigen pand aan de Kerkstraat. Op de benedenverdieping was de drukkerij, boven het woonhuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland