Volledig scherm
De Fiepbus © RV

De Weijer maakt rollende start van het theaterseizoen

BOXMEER - De Fiepbus, een rollerdisco, tien foodtrucks, optredens van Joël Domingos en Slack Attack behoren tot het aanbod van Lekker.Uit. De vierde editie van de seizoensopening van cultureel centrum De Weijer vindt plaats op 7 en 8 september in het Weijerpark in Boxmeer en is vrij toegankelijk.

Kinderen kunnen zondag terecht in de zogeheten Fiepbus, een uitbundig gedecoreerde dubbeldekker met de volgens De Weijer 'prachtige karakters' van tekenares Fiep Westendorp, zoals Jip en Janneke. Ook is er voor de jongsten twee dagen een knutsel- en speelplek.

,,We hebben dit jaar iets meer dan anders in het kinderprogramma geïnvesteerd”, zegt Wieke Vrijhoef (32) van de Stichting Lekker.Uit. ,,De kinderen kunnen, net als volwassenen, ook terecht in onze rollerdisco. We leggen in onze theaterzaal een echte rolschaatsbaan met een dj in het midden die discoplaatjes draait. De discobal gaat aan en we gebruiken alle theaterlichten. Zoiets is volgens mij nog nooit gedaan in een theater. We wilden aanvankelijk iets doen met 'silent disco', maar dat is inmiddels een uitgemolken concept. Je vindt zoiets tegenwoordig op elk festival.”

Rapper

De foodtrucks bieden een breed assortiment. Op het wederom door kunstenares Fleur Baltussen aangeklede terrein treden singer-songwriters op. Tot het bandsegment behoort de negenkoppige formatie van de jonge Nederlands-Kaapverdiaanse zanger en rapper Joël Domingos. ,,Ik heb hem diverse keren aan het werk gezien. Live is hij ontzettend leuk. Met zijn energie en vrolijkheid neemt hij het hele publiek mee'', aldus Vrijhoef. Domingos komt op zaterdag naar Boxmeer.

Op zondag is het de beurt aan Joost Wander. Met zijn trio maakt hij opgewekte, moderne nederpop met reggae-invloeden. Wander wisselt eigen werk af met covers van onder andere Doe Maar.

Eigen repertoire

De afsluiter van de tweede dag is Slack Attack. Frontman van deze band uit het Land van Cuijk is zanger en saxofonist Mart Boumans (22) uit Oploo. ,,We treden in wisselende samenstelling op, maar we komen met zijn achten naar Lekker.Uit. We spelen indie, wereldmuziek en jazz. Het is een mengeling van alles wat we zelf vet vinden. We brengen eigen repertoire en heel af en toe een covertje voor de lol. We gaan voor swingende muziek waar iedereen blij van wordt, publiek en muzikanten.''

Lekker.Uit in het Weijerpark in Boxmeer begint op 7 september om 14.00 uur en op 8 september om 11.00 uur. Vrij toegang. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland