Een weiland in Liessel. (archieffoto, foto ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
Een weiland in Liessel. (archieffoto, foto ter illustratie). © Sem Wijnhoven/DCI Media

Deze groene gebieden zijn in Brabant in beeld voor woningbouw

In Brabant moeten voor 2030 bovenop de geplande 90.000 woningen nog eens 85.000 extra nieuwe huizen gebouwd worden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten groene gebieden worden opgeofferd. In Brabant gaat het om gebieden ten oosten van Breda, ten noorden van Eindhoven en ten oosten van Den Bosch.

 1. Wie op Metworstmaandag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan
  PREMIUM
  Column Dwarskijker

  Wie op Metworst­maan­dag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan

  In een vloek en een zucht was bakkerij Kersten verdwenen. Hap, hap zeiden de kaken van de sloper en weg waren de verweesde gevels. Brood werd er al in tijden niet meer gebakken, wie op Metworstmaandag voor wèrme breudjes aanbelde, bleef al vele jaargangen voor een gesloten deur staan en ook de vraag ‘waor ziede gej d’r enne van?’ klonk alweer jaren geleden voor het laatst vanachter de toonbank.
 2. De theaters zijn weer open, maar nog weinig activiteiten
  PREMIUM

  De theaters zijn weer open, maar nog weinig activitei­ten

  Wie verwacht dat de regionale cultuurverschaffers, na maanden van dorre droogte, uit zouden pakken met veel voorstellingen komt bedrogen uit. Daar hebben ze hun redenen voor. Alleen Schouwburg Cuijk en De Weijer in Boxmeer hebben in de komende tijd een handjevol evenementen op de agenda staan. Zo geeft de Nijmeegse singer-songwriter Frank Boeijen in drie dagen zes concerten, waarvan vandaag de voorverkoop start. Een rondje langs de culturele velden.

Maasland