Volledig scherm
PREMIUM
Nadia van den Heuvel in het bedrijfspand van Ictoria, midden in Boxmeer en makkelijk bereikbaar voor iedereen. © Ed van Alem

Deze vrouw helpt talenten met een handicap om net als zij een mooie carrière te maken

BOXMEER - ,,Er hoeft in het leven maar één iemand te zijn die in jou gelooft, om voor jou het verschil te maken.’’ Vanuit die eigen ervaring biedt Nadia van den Heuvel met haar bedrijf Ictoria IT-talenten met een handicap die elders niet tot hun recht kwamen een podium. 

Er loopt een rode verbindingsdraad in de tijd tussen een achtjarig meisje in Schijndel in 1989 en het nieuwe bedrijf Ictoria in Boxmeer in 2019. Dat meisje is nu talentenpionier Nadia van den Heuvel (38). Vandaag opent haar bedrijf officieel de deuren. Van den Heuvel scout talenten op IT-gebied die door een handicap (nog) niet op de juiste plek zitten.

Waar zijn die kinderen met rolstoel?

Als achtjarig meisje in Schijndel vond Van den Heuvel (38) het maar wat gek dat ze op straat nooit andere kinderen met een rolstoel zag. ,,Waarom is dat?, dacht ze. ,,Waarom worden die kinderen alleen maar binnen gehouden?’’ Zelf heeft ze aangeboren plastische tetraplegie.

,,De spierdruk in mijn lichaam is zo hoog dat het altijd pijnlijk is. Daar raak je wel aan gewend. Ik kan soms ongecontroleerd bewegen. Ik loop moeilijk. Kleine stukjes kan ik los lopen als een dronkenlap. Voor langere stukken gebruik ik een rolstoel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland