Volledig scherm
PREMIUM
Yahya Osman woont al ruim 20 jaar in Boxmeer. Hij is als oud veteraan betrokken bij de bemiddelingen tussen leger en burgers. © Ed van Alem

Dit is het verhaal van Yahya, een Soedanese verzetsstrijder in Boxmeer

Er is hoop op vrede in Soedan: er komt een overgangsregering met militairen en burgers. De verzetsbeweging krijgt hulp. Uit Boxmeer.

Je hebt een keuze. Wil je iets betekenen voor andere mensen? Of leef je passief? Beetje eten, slapen en drinken, maar weinig toevoegen?

Yahya Osman (69) vertelt het in het Arabisch, maar welke keuze hij zelf maakt hoeft zijn zoon Mohamed (42) niet te vertalen. Kin omhoog, wijsvinger naar het plafond, rechte rug, ogen in de hypnose-stand: ,,Ik wil andere mensen helpen. Een kaars brandt om mensen licht te geven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaanse tv’

    Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: ‘Ineens was mijn pasfoto op de Amerikaan­se tv’

    YouTuber Ties Granzier (20), die afgelopen dinsdag in Amerika werd opgepakt omdat hij het militaire terrein Area 51 op wilde, is compleet overrompeld door zijn arrestatie. Dat vertelt hij zuchtend in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is niet te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het niet in woorden omschrijven.’

Maasland