Volledig scherm
PREMIUM
Erik van Haren achter de pooltafel. © Ed van Alem

Docent Erik leert zijn leerlingen wiskunde met biljartballen

BOXMEER - Hij was een begenadigd poolspeler en tegenwoordig wiskundedocent. Erik van Haren uit Boxmeer wil nu beide disciplines combineren.

Lekker een partijtje spelen aan de pooltafel én je wiskunde bijspijkeren. Het kan, volgens Erik van Haren.

 De wiskundeleraar van het Elzendaalcollege uit Boxmeer schreef voor de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond het werkboek Wiskunde aan de pooltafel waarmee brugklassers van het voortgezet onderwijs aan de slag kunnen. Ze leren door te poolen rekenen, meetkunde en logisch denken. Inmiddels hebben 29 scholen in Nederland het les­pakket en de bijbehorende mobiele pooltafel besteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland