Volledig scherm
De dorpsraad van Holthees is niet gelukkig met de plannen om vliegbasis De Peel nieuw leven in te blazen. © Theo Peeters

Dorpsraad Holthees-Smakt roept op tot protest tegen vliegbasis

HOLTHEES - De Dorpsraad Holthees-Smakt roept inwoners van die dorpen op om te protesteren tegen de plannen om weer te gaan vliegen vanaf de militaire vliegbasis De Peel in Vredepeel. 

Volgens de raad kan dat ernstige gevolgen hebben voor de leefbaarheid in de dorpen. Er is vrees voor geluidsoverlast, maar de dorpsraad denkt ook aan verhoogde concentraties van stikstof en fijnstof. 

Als het aan de raad ligt, dienen alle inwoners een bezwaarschrift in bij Defensie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een gek gezicht: zes tankstations op paar kilometer van elkaar in een klein dorp
    PREMIUM

    Een gek gezicht: zes tankstati­ons op paar kilometer van elkaar in een klein dorp

    HAPS - Het is een gek gezicht in Haps. Op het bedrijventerrein Laarakker is kortgeleden het Greenpoint tankstation geopend en pal er naast wordt al driftig gebouwd aan een gloednieuwe Tango. Terwijl aan de overkant van de weg een BP zit en op een steenworp afstand aan de A73 twee grote tankstations zitten, een Total en een Shell. En of het niet genoeg is, is aan de Kalkhofseweg ook nog een pompstation gevestigd. Zes pompstations op een paar kilometer van elkaar.

Maasland