Dringen voor een ritje in een tank in Overloon

VIDEOOVERLOON - In het Oorlogsmuseum van Overloon was het afgelopen weekeinde dringen voor een ritje in een Duitse tank, een jeep of een andere legerwagen. Het jaarlijkse evenement Militracks, waarbij mensen kunnen meerijden op de voertuigen, werd voor de tiende keer gehouden en trok veel publiek. Er kwamen 16.000 mensen op af.

Onder hen ook de 9-jarige Warre Huizinga uit Apeldoorn. Hij was zaterdagmiddag, samen met zijn vader William, voor de derde keer op bezoek in Overloon. ,,Ik vind het superleuk om naar de tanks te kijken”, zei Warre. ,,Ik wil straks zeker nog een ritje maken en daarna wil ik kijken of ik een speelgoedtank kan kopen. Die verzamel ik. Van mijn vader heb ik ook een afstandbestuurbare tank gekregen.”

Vader William, weerman bij RTL, benadrukte hoe bijzonder de voorbijrazende machines zijn. ,,Zeker dat Duitse spul is zeldzaam. Dat je ze hier rijdend in actie ziet en zelfs mee kunt rijden, is echt uniek.” Er werd in het Overloonse museum een recordaantal - meer dan honderd - oude legervoertuigen ingezet. 

Het evenement in Overloon duurt nog het hele weekend. Vorig jaar bezochten 15.000 mensen Militracks.

Volledig scherm
Overloon: 18-05-2019; DG_Foto.Militracks, de 10de keer dat dit evenement wordt gehouden. Vooral het meerijden met oude voertuigen uit de 2e wereldoorlog is in trek.Foto: Ed van Alem © Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
Volledig scherm
© Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland