Duitse Panther-tank aangekomen uit Frankrijk in Overloon: net op tijd voor Militracks

VIDEOOVERLOON - Opluchting is er deze middag in het Oorlogsmuseum in Overloon. Een Duitse Panther-tank die het museum mag lenen voor de Militracks die dit weekeinde plaatsvinden, is toch nog op tijd aangekomen uit Frankrijk. De Panther tank behoort tot de vaste collectie van het Musée des Blindés in het Franse Saumur. Door motorpech leek de tank niet te kunnen overkomen.

Janneke Kennis van het Oorlogsmuseum was getuige van de aankomst van de dieplader met de Panthertank.  Zij verwacht dat de Panther een van de topstukken is die dit weekeinde in de bossen bij het museum te zien zullen zijn. De Militracks duren twee dagen. 

De Militracks is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Panthertanks werden ook ingezet bij de Slag om Overloon. 

Volledig scherm
De Panther is gearriveerd in Overloon. © Oorlogsmuseum Overloon
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland