Volledig scherm
Seizoensgroente van restaurant Boompjes. © Eigen foto

Een Bib Gourmand voor Boompjes in Overloon

OVERLOON - Ineens stroomden de felicitaties binnen en wisten de eigenaren van restaurant Boompjes in Overloon dat ze de Bib Gourmand hadden gekregen. 

Ze hoorden het pas achteraf, dat er een inspecteur van Michelin was komen eten. Dat vonden ze al bijzonder. En nu heeft restaurant Boompjes in Overloon de Bib Gourmand gekregen, een erkenning voor een goed driekeuzemenu voor maximaal 39 euro. ,,Een fantastische erkenning”, zegt Jaap Volman, kok en mede-eigenaar van Boompjes. ,,Zeker omdat we nog maar een jaar open zijn.”

Moestuin

Volman, die het restaurant runt met zijn echtgenote, denkt dat ze de erkenning onder meer hebben gekregen omdat ze veel met groente werken. ,,We geven meer aandacht aan groente en wat minder aan vlees en vis, dat is denk ik ook de toekomst. De groente oogsten we deels zelf uit een moestuin in de buurt, duurzaamheid vinden we belangrijk.” Met die groente maken ze vervolgens verrassende gerechten met bijzondere smaakcombinaties. 

Inspecteur

Wat de inspecteur bij hun had gegeten? Volman had het, toen hij hoorde dat Michelin was langsgeweest, meteen in zijn agenda genoteerd. Seizoensgroenten als voorgerecht, met een linzenpuree, schorseneer, aardpeer en gepofte pompoen. Daarna kalkoen met knolselderij en eekhoorntjesbrood als hoofdgerecht, waarbij de knolselderij twee dagen is gepekeld en daarna gepoft in de oven. En het dessert bestond uit gepocheerde peer en ijs van groene appel met een saus van witte chocolade en yoghurt en geroosterde amandel.

In totaal hebben 133 bedrijven in Nederland een Bib, 17 daarvan zijn nieuw. In het verspreidingsgebied van De Gelderlander gaat het behalve Boompjes om The Green Rose in Arnhem, Bistro de Olliemölle in Borculo en Raedthuys in Doetinchem. Lime in Malden raakte dit jaar de Bib juist kwijt. 

  1. Doodsbedreiging voor Thijs na ‘Hitlergroet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangstigend dat ik hieraan gelinkt word’
    PREMIUM

    Doodsbe­drei­ging voor Thijs na ‘Hitler­groet’ bij FC Den Bosch: ‘Beangsti­gend dat ik hieraan gelinkt word’

    DEN BOSCH - Nog nooit zat PSV-fan Thijs op de tribune bij FC Den Bosch, maar hij wordt wel op social media genoemd als de maker van de geruchtmakende Hitlergroet op de tribune. Het gevolg: honderden berichten, inclusief doodsbedreigingen via Facebook. ,,Het is beangstigend dat je gelinkt wordt aan iets waar je niks mee te maken hebt.” Tijs uit Boxmeer treft hetzelfde lot.

Maasland