Met zijn vrouw Bianca is Roberto eigenaar van Proef Italië, een koffiebar, lunchroom en restaurant in het centrum van Boxmeer. Een trattoria op z’n Italiaanse gezegd, waar drinken, eten en ontmoeten de sleutelwoorden zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zijn vrouw Bianca is Roberto eigenaar van Proef Italië, een koffiebar, lunchroom en restaurant in het centrum van Boxmeer. Een trattoria op z’n Italiaanse gezegd, waar drinken, eten en ontmoeten de sleutelwoorden zijn. © Ed van Alem

‘Een Italiaan leert koken van zijn moeder’, zegt de eigenaar van deze lunchroom in Boxmeer

In BedrijfBOXMEER - Met hun Italiaanse lunchroom en eettentje voelt het echtpaar Esposito zich thuis in het centrum van Boxmeer. ,,Ik ben niet alleen verliefd geworden op Roberto, maar ook op alles wat Italië is.”

Op het schoolbord staan de gerechten van de dag: minestronesoep – dé Italiaanse groentesoep – en Parmigiana, een aubergineschotel. Het ruikt naar koffie en zoetigheden. De espresso wordt geserveerd. De latte macchiato of cappuccino zijn de andere Italiaanse populaire warme dranken. Regelmatig komt een klant even binnen een bakkie doen. Zoals gebruikelijk in Italië, het land van herkomst van Roberto Esposito (51). 

Met zijn vrouw Bianca (42) zijn ze de eigenaren van Proef Italië, een koffiebar, lunchroom en restaurant in het centrum van Boxmeer. Een trattoria op z’n Italiaanse gezegd, waar drinken, eten en ontmoeten de sleutelwoorden zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland