Volledig scherm
Het Elzendaalcollege in Boxmeer na de verbouwing in 2017. © Ed van Alem

Elzendaalcollege Boxmeer houdt na zeventig jaar reünie

BOXMEER - Veel verlaters van lagere en basisscholen uit Noord-Limburg volgden of volgen het voortgezet onderwijs in Boxmeer op het Elzendaalcollege. De school viert op zaterdag 5 oktober het 70-jarig bestaan.

In 2017 is de school, die tot midden jaren ’70 van de vorige eeuw Sint Chrysostomus Lyceum en -College heette, grondig vernieuwd. Naast het hoofdgebouw aan de Bilderbeekstraat in Boxmeer verrees er een nieuwe ‘onderbouwlocatie’ aan de Stationsweg. 

Voor belangstellenden staan de deuren van het Elzendaalcollege op 5 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur open. Oud schoolgenoten kunnen herinneringen ophalen op bekende plekken zoals leslokalen, de aula en de ‘leerlingenkelder’. 

De leerlingen van het huidige Elzendaalcollege zijn de kinderen en kleinkinderen van de scholieren uit de eerste decennia van het ‘Chrysostomus’. Samen met leerkrachten uit het heden en verleden ontmoeten zij elkaar tijdens de reünie, die vijfjaarlijks gehouden wordt. Het weerzien met voormalig klasgenoten en oud-leerkrachten vindt ’s avonds van 19.30 tot 01.00 uur plaats in Hotel Riche in Boxmeer. 

Tickets voor het avondprogramma zijn voor 10 euro per stuk verkrijgbaar via www.elzendaalcollegereunie.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland