Volledig scherm
PREMIUM
Marion Reefs (l) en Marlies Verstappen, de initiatiefnemers van Pinkmama. © Ed van Alem

En dan heb je ineens borstkanker: 'Weg met die akelige ziekenhuismap'

BOXMEER/ VIERLINGSBEEK - Geen plastic 'ziekenhuismap' maar een fraai vormgegeven boek voor vrouwen die te horen hebben gekregen dat ze borstkanker hebben. Met informatie én ruimte om de eigen gedachten aan papier toe te vertrouwen. Het is de bedoeling dat deze map - een initiatief van stichting Pinkmama - in de toekomst vanuit de ziekenhuizen in de regio worden verspreid. 

In Hotel Riche in Boxmeer werd dinsdagavond het eerste Pinkmama Notebook overhandigd aan Marlies Verstappen uit Vierlingsbeek,  samen met plaatsgenoot Marion Reefs oprichter van Pinkmama. Ervaringsdeskundigen zijn het, tegen wil en dank.  ,,Ik heb Marlies leren kennen toen ik borstkanker kreeg", zegt Reefs. ,,Ons contact is intensief geweest. We spreken dezelfde taal." Een taal die vooral op begrip voor elkaar is gebaseerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
  2. Celstraf voor minderjarige asielzoeker die jongen neerstak in azc Grave

    Celstraf voor minderjari­ge asielzoe­ker die jongen neerstak in azc Grave

    DEN BOSCH/ GRAVE - Een 17-jarige vluchteling uit Eritrea stak op 10 juni 2018 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Velp bij Grave meermalen met een mes in de buik, diens zij en in het been. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de jongen voor een poging tot doodslag tot 12 maanden ‘jeugddetentie’, waarvan de helft voorwaardelijk. De Eritrese man komt ook onder toezicht van de jeugdreclassering te staan.

Maasland