Volledig scherm
PREMIUM
Marion Reefs (l) en Marlies Verstappen, de initiatiefnemers van Pinkmama. © Ed van Alem

En dan heb je ineens borstkanker: 'Weg met die akelige ziekenhuismap'

BOXMEER/ VIERLINGSBEEK - Geen plastic 'ziekenhuismap' maar een fraai vormgegeven boek voor vrouwen die te horen hebben gekregen dat ze borstkanker hebben. Met informatie én ruimte om de eigen gedachten aan papier toe te vertrouwen. Het is de bedoeling dat deze map - een initiatief van stichting Pinkmama - in de toekomst vanuit de ziekenhuizen in de regio worden verspreid. 

In Hotel Riche in Boxmeer werd dinsdagavond het eerste Pinkmama Notebook overhandigd aan Marlies Verstappen uit Vierlingsbeek,  samen met plaatsgenoot Marion Reefs oprichter van Pinkmama. Ervaringsdeskundigen zijn het, tegen wil en dank.  ,,Ik heb Marlies leren kennen toen ik borstkanker kreeg", zegt Reefs. ,,Ons contact is intensief geweest. We spreken dezelfde taal." Een taal die vooral op begrip voor elkaar is gebaseerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland