Veel inwoners van Overloon zijn de overlast beu. De plaatselijke supermarkt heeft regelmatig last van diefstallen en bedreigingen.
Volledig scherm
Veel inwoners van Overloon zijn de overlast beu. De plaatselijke supermarkt heeft regelmatig last van diefstallen en bedreigingen. © Ed van Alem

Enquête azc bevestigt overlast in Overloon en Stevensbeek

OVERLOON - Erik van den Dungen, voorzitter van de Overloonse dorpsraad, is positief verrast over de uitkomsten van de enquête naar de ervaringen met zes jaar opvang van vluchtelingen. ,,Daaruit blijkt dat het draagvlak onder de inwoners sinds een paar jaar is weggevallen. Als het asielzoekerscentrum blijft, dan moeten er door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers garanties worden gegeven voor de veiligheid van de inwoners.”

3 reacties

 • Pam Smets

  2 weken geleden
  Denk dat wij als omliggende bewoners de uitslag van de enquête al lang wisten gezien de eerdere berichten die in de krant en elders wel verschenen, sterker, diversen bewoners mochten ondervinden aan overlast. Dus het signaal dat is afgegeven moet voor het COA duidelijk zijn dat het op deze manier niet meer wordt geaccepteerd en er structureel moet worden ingegrepen. Het zou wat mij betreft goed zijn om de 'rotte' appels per direct te verwijderen en als dat niet gaat lukken de toko te sluiten.
 • Theo Cools

  2 weken geleden
  En nu de poot stijf houden en niet wijken voor de druk van het COA
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  Nou blijkt, dat de meerderheid last heeft van het azc dient deze gewoon gesloten te worden. deze jeugdige asielzoekers dienen gewoon naar het land van herkomst terug gestuurd te worden.
 1. ‘Shoplicht’ bevalt in Boxmeer, maar laat de corona-versoepelingen maar komen
  PREMIUM

  ‘Shoplicht’ bevalt in Boxmeer, maar laat de corona-versoepe­lin­gen maar komen

  BOXMEER - De ‘shoplichten’ die ondernemers in Boxmeer in gebruik hebben, werken naar tevredenheid. Klanten kunnen de winkels in, zonder zich per se vier uur van tevoren aan te melden. Alle andere corona-regels moeten wél worden nageleefd. In Boxmeer maakt ruim de helft van de winkeliers gebruik van het systeem en ze gaan daarmee door tot de naderende versoepeling van de coronaregels. Maar ook daarna.
 1. Kans op stofexplosie bij brand in Herveld, woningen ontruimd
  Play

  Kans op stofexplo­sie bij brand in Herveld, woningen ontruimd

 2. Flashmob bij Ziekenhuis Rivierenland als dank voor de zorg
  Play

  Flashmob bij Ziekenhuis Rivieren­land als dank voor de zorg

Maasland