In februari was al het NK Maasheggenvlechten. Liefhebbers kunnen zaterdag 3 november zelf ook een keer ervaren hoe dat gaat.
Volledig scherm
In februari was al het NK Maasheggenvlechten. Liefhebbers kunnen zaterdag 3 november zelf ook een keer ervaren hoe dat gaat. © Eveline Van Elk

Ervaar het Maasheggenvlechten in het UNESCO-gebied

OEFFELT - Met buren, vrienden of familie een dag, of een deel daarvan, aan de slag in het Maasheggengebied bij Oeffelt? Het kan op zaterdag 3 november. Dan wordt er in het kader Natuurwerkdag in Nederland mogelijkheid geboden het Maasheggenvlechten een keer te ervaren. 

Het Maasheggenvlechten wordt in Oeffelt door Stichting Landschapsbeheer Boxmeer georganiseerd. De start is om half tien van de Kleinestraat vlak bij het bruggetje over Raam. Het Maasheggengebied wordt sinds afgelopen zomer aangemerkt als UNESCO-erfgoed.

Natuurwerkdag

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij LandschappenNL organiseert landelijk de Natuurwerkdag. In Brabant wordt de dag door Brabants Landschap georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale vrijwilligersgroepen en IVN-afdelingen. Daarnaast doen diverse landgoedeigenaren, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland mee. In Brabant zijn 45 activiteiten.

Natuur en landschap kunnen niet zonder vrijwilligers, is de achterliggende gedachte. ‘Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden’, stelt de Stichting Landschapsbeheer Boxmeer.  

Aanmelden kan via Natuurwerkdag.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland