Janneke Kennis van het Oorlogsmuseum in Overloon in de ruimte waar een nieuwe expositie komt over Jeeps in de oorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
Janneke Kennis van het Oorlogsmuseum in Overloon in de ruimte waar een nieuwe expositie komt over Jeeps in de oorlog. © Theo Peeters

Even geen jubileumfeest voor Oorlogsmuseum Overloon, maar werken aan de toekomst

OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon heeft de viering van het 75-jarig bestaan verschoven naar het najaar, maar bouwt in de tussentijd - nu de deuren door corona toch dicht zijn voor publiek - wel aan de toekomst. De inrichting van een nieuwe ruimte voor tijdelijke exposities en de bouw van een paviljoen waar de luchtoorlog alle aandacht krijgt, zijn in volle gang.

2 reacties

 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  J.Zomers heeft zeker een vroege zonnesteek opgelopen, musea zijn er om te leren, of over de oorlog of de Romeinen ( ook al lang geleden). Van alle periodes in onze vaderlandse geschiedenis is wat te leren, vaak om fouten in de toekomst te voorkomen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De oorlog is nu 80 jaar geleden... een oorlogsmuseum is eigenlijk niet meer nodig.
 1. Vrijwilliger Rob (73) krijgt ineens veel minder voor zijn oud papier, weg is gratis kopje koffie voor leden KBO
  PREMIUM

  Vrijwilli­ger Rob (73) krijgt ineens veel minder voor zijn oud papier, weg is gratis kopje koffie voor leden KBO

  GRAVE - De lucrativiteit van het ‘liefdewerk, oud papier’ van Rob Arts (73) gaat aan banden. Elke donderdag staat hij als vrijwilliger in Grave paraat van 8.00 tot 20.00 uur om oudpapier in te zamelen. Door een nieuwe verrekeningsmethode van de gemeente Land van Cuijk dreigt de maandelijkse opbrengst, bestemd voor seniorenvereniging KBO Grave, te kelderen naar 750 euro. Nu is dat nog 1800 euro.