Volledig scherm

Experiment met livestream Nieuwscafé

BOXMEER - Het Gelderlander Nieuwscafé in De Weijer in Boxmeer is vanmiddag deels live te volgen via internet. Ecce Productions, voorheen TV Land van Cuijk, gaat experimenteren met een livestream.

De liveregistratie is hier terug te kijken.

„Het gaat om een experiment van maximaal een half uur", legt Peter-Paul Kissels, directeur van Ecce Productions en De Weijer uit. „Mensen in de zaal die een iPhone hebben kunnen meedoen aan de opnames."

Hoe werkt het?
Er wordt speciaal voor de gelegenheid een wifi-netwerkje opgezet waar mensen met een geschikte mobiele telefoon op kunnen inloggen. Kissels: „We beschikken zo over de mogelijkheid om een meer-camera-registratie te maken met maximaal vier iPhones. Via een app kunnen we dan het scherm overnemen van de mensen die daar toestemming voor hebben gegeven. De beelden kunnen we realtime in elkaar laten overvloeien en gemixt meteen streamen naar Youtube. Met een vertraging van 20 seconden kan iedereen die naar dat Youtube-kanaal gaat de uitzending volgen."

Als het experiment slaagt?
„Alles is mobiel en in een paar minuten op te zetten. We kunnen dit zonder al te veel kosten doen vanaf elke willekeurige locatie. Dat zou kunnen bij wedstrijden, festivals, evenementen en bijvoorbeeld bij nieuwjaarstoespraken", aldus Kissels.

Waar kunnen de mensen vrijdag kijken?
Ga daarvoor naar het kanaal van ecce Productions op youtube.com en klik op abonneren. Zo krijgt men automatisch een melding wanneer deze online is. De livestream gaat niet ten koste van de gewone opnames met professionele camera's. Die gaan gewoon door, waardoor het Nieuwscafé enige dagen later gewoon via Omroep Land van Cuijk is terug te zien.

De liveregistratie is hier terug te kijken.

Het Gelderlander Nieuwscafé is vrijdag 25 november vanaf 17.00 uur in De Weijer in Boxmeer. De toegang is gratis.

Maasland