Volledig scherm
Sloop en opruimen van de brokstukken van de afgebrande gymzalen duurt een week. © Theo Peeters

Extra vrij voor scholieren door naweeën brand Boxmeer

BOXMEER - Leerlingen van de Boxmeerse basisscholen de Bonckert en de Bakelgeert krijgen twee dagen extra vrij. Donderdag en vrijdag hoeven ze geen lessen te volgen omdat de vorige maand afgebrande gymzalen naast hun school worden gesloopt. 

De kinderen die normaal gesproken naar het kinderdagverblijf in het gebouw zouden gaan, worden op andere locaties van kinderopvang Spring  opgevangen. 

Sloop van het vorige maand door brand getroffen gebouw brengt geluidsoverlast en stofontwikkeling met zich mee. Vandaar dat de gemeente Boxmeer in overleg met  de scholen heeft besloten de deuren van het naastgelegen 'speelleercentrum' te sluiten. 

De sloop duurt een week. De eerste dagen is de kans groot dat bij het werk stof en roet vrijkomt. Ook al wordt er gesproeid om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Zaterdag wordt er doorgewerkt, zodat er maandag, als de kinderen weer naar school gaan, geen werkzaamheden meer zijn die stof veroorzaken.

Van de sportzalen werd gebruik gemaakt door Metameer, de school voor voortgezet onderwijs. Leerlingen sporten nu nog op de velden van voetbalvereniging Olympia'18. Er wordt gekeken naar een alternatieve sportzaal. 

De brand is vermoedelijk aangestoken. Dezelfde nacht brandde ook de kantine van motorcrossvereniging SMW uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland