Facebook zet sinds dit jaar nadrukkelijk in op het weghalen van berichten die met ‘blackface’ te maken hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Facebook zet sinds dit jaar nadrukkelijk in op het weghalen van berichten die met ‘blackface’ te maken hebben. © Reuters/Screenshot Facebook

Facebook blokkeert pagina’s lokale Sinterklaascomités om foto’s van Zwarte Piet

BOXMEER/ NIJMEGEN - Diverse Sinterklaascomités in deze regio kunnen niks meer op hun Facebookpagina kwijt. Zo is de beheerder van ‘Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen’ het recht om berichten te plaatsen verloren en is de pagina ‘Sinterklaas Boxmeer’ helemaal uit de lucht gehaald. 

70 reacties

 • JG dijk

  3 maanden geleden
  Wim meent dat fb ver van hem af staat. Er zijn 11 mensen die een duimpje naar beneden geven omdat hij vet van fb af staat. Hoezo dan?
 • Thijssen

  4 maanden geleden
  Gewoon een eigen website inrichten... baas over eigen domein, da’s heel fijn ;)
 • Downstream

  4 maanden geleden
  Bij Facebook is de gebruiker het product. Ze willen stoppen met bepaalde producten omdat die een belemmering zijn voor hun groei en omzet. Als je een ongemodereerd platform zoekt, bestaat het aloude usenet. Voor dit soort berichten bestaat er de nl. hiërarchie. En het is gratis.
 • depapa

  4 maanden geleden
  En Mark Zuckerberg uit Amerika bepaalt dat wat "racisme" is? Daarop gewezen door Verene Shepherd uit Jamaica en Jerry Afriyie uit Chana. 
 • EvilAdmin

  4 maanden geleden
  En zo sterft vrijheid van meningsuiting. Met applaus van de anti-racisme deugers. Die zich meer opwinden over een paar mensen die zich zwart schminken dan over de autoritaire trekjes van een bedrijf wat goede zaken doet met China, wat miljoenen mensen in concentratie kampen douwt alleen maar vanwege hun niet-Chinese etniciteit, en waar zwarte mensen pas ECHT racistisch bejegend worden. Maar nee, die Zwarte Pieten! Daar moet wat tegen gedaan worden! Deugers? Fakers, dat zou ik eerder zeggen. 
 1. Boeren kunnen hun verhaal kwijt bij mensen als Leo

  Boeren kunnen hun verhaal kwijt bij mensen als Leo

  RIJKEVOORT-DE WALSERT - Boerenleven is een woord dat misschien romantische associaties oproept, maar eenvoudig en zorgeloos is het leven van een boer bepaald niet altijd. Boeren die voor ingrijpende keuzes staan, hebben soms behoefte aan een gesprek met iemand die eens een keer géén belang heeft. Iemand als Leo Blom, bijvoorbeeld. Hij is vrijwilliger voor Zorg om Boer en Tuinder, een organisatie die genomineerd is voor Appeltjes van Oranje.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Maasland