Volledig scherm
PREMIUM
Handhavers, natuurbeheerders, politie en bestuurders kregen in 2017 een demonstratie waarin het expertteam liet zien hoe zij de wildcrossers aan gaat pakken. Die aanpak blijkt nu, bijna twee jaar later, succesvol. © Kees Martens/Foto Meulenhof

Fuik voor wildcrossers in Brabant bewijst nut

BOXTEL/EINDHOVEN - Voordat een handhaver het weet zijn ze al gevlogen, wildcrossers in de Brabantse natuurgebieden. Met de nodige risico’s op ongelukken. Dus werd het tijd voor een nieuwe aanpak. En die blijkt succesvol.

Volledig scherm
Affiche van politie waarin gewaarschuwd wordt voor wildcrossen. © Politie

Boswachter Sjaak Smits van Staatsbosbeheer Brabant-Oost is lang niet de enige die zich ‘gruwelijk’ stoort aan wildcrossers. ,,Voor heel veel natuurliefhebbers is wildcrossen ergernis nummer één”, weet Smits.

Daarom is hij in zijn nopjes dat een nieuwe aanpak, een soort fuik in het bos, effect heeft. Bij in totaal zeventien controles in onder meer de Loonse en Drunense Duinen, het Vresselse Bos in Sint-Oedenrode en enkele natuurgebieden in Zuidoost-Brabant was het vaak prijs voor de agenten en buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland