De initiatiefnemers van het windmolenplan: Jan van den Bosch, Ad Post en Frans van Kempen (v.l.n.r.)
Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers van het windmolenplan: Jan van den Bosch, Ad Post en Frans van Kempen (v.l.n.r.) © Ed van Alem

Geen windmolens? Dan branden straks de lampen niet meer

Drie inwoners van Boxmeer hebben het plan opgevat om windmolens neer te zetten; niet aan het handje van een projectontwikkelaar, maar zelf. 

6 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Deze heren hebben totaal geen oog voor het milieu of het klimaat of whatever... zij zien alleen de rijk gevulde subsidiepotten. Dat is de drijfveer en niets anders.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Windmolens zijn uitvindingen van 25-30 jaar geleden. De techniek staat niet stil... dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren, dan moeten wij al die ouderwetse hoge windmolens weer gaan afbreken.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  Als een windmolen stroom voorziet om waterstof te maken waarom zou een zonne paneel dat niet kunnen,iedereen heeft tegenwoordig zo'n ding op dak liggen.Wat als iedereen gewoon zijn eigen waterstof fabriekje thuis heeft die zorgt voor de stroom dan heb je geen stroom leveranciers meer nodig.Dat zou het doel moeten zijn ieder zijn eigen stroom voorziening inplaats van alles vol te gooien met windmolens.Een auto dat stroom opwekt tijdens het rijden en die stroom voor je huis gebruiken wauw.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  En de nadelen van windmolens worden voor het gemak maar even vergeten, zo ken ik er nog wel een paar.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  Geen licht zonder windmolens lijk me vergezocht,gebruik al jaren een kleine zonnepaneel om gewone oplaad batterijen op te laden en die lampjes van de action doen het er daar prima op.Voor een tv of koelkast is het wat moeilijker maar als het op de camping kan kan het ook voor thuis geen windmolen voor nodig.