Volledig scherm
‘Het halve interieur’ dat dit weekend is gevonden aan de Vredepeelweg in Overloon. © Gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer ‘bezorgt in bos gedumpt interieur netjes terug’ als eigenaar zich meldt

UpdateOVERLOON - ‘Aan de Vredepeelweg in Overloon hebben mensen hun halve interieur verloren’. Met die boodschap op Twitter probeert de gemeente Boxmeer te achterhalen wie dit weekend een grote hoeveelheid sloophout heeft gedumpt in een bosgebied net buiten Overloon.

De gedumpte spullen werden door een voorbijganger gezien en dit weekend gemeld aan de gemeente. Die heeft de berg afval inmiddels opgeruimd. Boxmeer verstuurde daarop maandagochtend een bericht met een knipoog over de dumping. ‘Kent u de rechtmatige eigenaar? Laat het weten op 0485 585911 en het wordt netjes terugbezorgd, inclusief een boete van € 380.’

,,We leveren de spullen uiteraard niet terug aan de eigenaar’’, licht een woordvoerder van de gemeente desgevraagd toe. ,,Al zou het misschien niet eens zo gek zijn, dat we vragen: wilt u het in de voortuin of de achtertuin?’’ 

Naar de stort

De spullen zijn inmiddels door de gemeente naar de stort gebracht. Iets dat de eigenaar 20 euro had gekost, laat de gemeente weten.

Maandag werd langs de Kruisstraat in Oeffelt een lading asbest aangetroffen. Ook dat is opgeruimd. Een kostenpost van 1.000 euro voor de gemeenschap. Dat terwijl de dumper zijn asbest gratis had kunnen wegbrengen naar de milieustraat in Haps, zegt de gemeente. Tot 35 vierkante meter of 500 kilogram kan dat gratis.

Blijft staan dat de gemeente graag wil achterhalen wie deze spullen op het bosperceel en in de berm heeft achtergelaten, zodat de boete wel thuis kan worden bezorgd.

Volledig scherm
De gedumpte asbest aan de Kruisstraat in Oeffelt. © Gemeente Boxmeer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland