Volledig scherm
Erik van Haren zoals hij wiskundeles geeft aan slimme pooltafels in Boxmeer © Van Assendelft/Jeroen Appels

Genieten van wiskunde en bier tijdens Gelderlander Nieuwscafé

BOXMEER - Wat hebben bier en wiskunde met elkaar te maken? Op zich niet zo veel, ware het niet dat het twee onderwerpen zijn die morgen tijdens het Gelderlander Nieuwscafé aan bod komen.

Gelderlander-redacteur Herman Wissink ontvangt Erik van Haren. Hij is een gepassioneerd wiskundedocent aan het Elzendaalcollege in Boxmeer en hij is ervan overtuigd dat iedereen kan genieten van wiskunde, zolang het op het juiste niveau en boeiend wordt aangeboden. Dat is de missie met zijn bedrijf Mathplay.

Op donderdag 21 maart namen in Nederland ruim 120.000 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs deel aan de Wereldwijde wiskundewedstrijd: W4Kangoeroe. Elke deelnemer aan de wedstrijd ontving een aandenken in de vorm van een puzzeltje. Van Haren gaf de uitleg, goed voor ruim 400 bezoekers per dag op zijn Youtube-kanaal. Hoe hij (op het allerlaatste moment) zelf tot de oplossing kwam, vertelt hij vrijdag in het Nieuwscafé.

Sesamstraat

Verder aan het woord Hans Maassen en Peter Goes van het nieuwe Hemelvaartproject Hallo Wereld. De organisatie is trots de bekende theaterartiest en mimespeler Hakim gestrikt te hebben voor een optreden. Hakim is een hooggewaardeerde bewoner van Sesamstraat, maar voor Hallo Wereld komt hij graag naar Boxmeer.

De vier over het centrum verspreide podia, de winkelstraten en de basiliek worden verder vooral gevuld met Boxmeerse bijdragen. Stichtingen die zich sterk maken voor ontwikkelingssamenwerking en FairTrade organisaties laten je kennismaken met een andere blik op de wereld.

De Avondvierdaagse Boxmeer viert zijn 40e verjaardag. Een jubileumeditie dus. Alle reden om Jannij Tax en Frans Roosenboom van de organisatie te laten vertellen over deze wandeltocht, die dit jaar op de laatste dag, hoe kan het ook anders, in aanvulling op de 25 kilometer ook een tocht van 40 kilometer aanbiedt.

Bierfestival

Volledig scherm
Gelderlander Nieuwscafe in De Weijer © dg

Mark van der Heijden van Pub Esser komt vertellen over de tweede editie van het bierfestival tijdens het Pinksterweekend. Hij neemt daarvoor Nils Kwist van Taste of Smoke mee, de man die het eten bij het gerstenat tot in de puntjes gaat verzorgen met diverse BBQ’s en zijn ambachtelijk bereid vlees. Er wordt morgen voorzien in een proefglaasje bier voor de bezoekers van het Nieuwscafé.

Muziek wordt verzorgd door Anouk Jansen uit Boxmeer. Zij won onlangs bij de songwedstrijd in De Weijer de publieksprijs. 

Het Gelderlander Nieuwscafé is vrijdag 24 mei in De Weijer in Boxmeer. Aanvang 17.00 uur, toegang gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland