Volledig scherm
Steenstraat Boxmeer © Google

Gespecialiseerde tandarts in leegstaande bedrijfsruimte Steenstraat

Het heeft jaren geduurd, maar de gemeente Boxmeer heeft een koper gevonden voor een van de bedrijfsruimtes onder de appartementen aan de Steenstraat in Boxmeer. JTV Mondzorg voor Kids gaat er vanaf november een praktijk runnen. Er komen vier behandelruimtes.

Het gebouw, tegenover het gemeentehuis, heeft de gemeente heel wat hoofdbrekens en geld gekost. Terwijl de appartementen in 2013 zo verkocht waren, wilde het met de ruimte eronder, bedoeld voor commerciële activiteiten, niet vlotten. Er was nauwelijks animo voor. 

Zelfs na een verlaging van de verkoopprijs met 20 procent liep het bepaald niet storm. Probleem voor Boxmeer: de niet-verkochte kantoorruimte zorgde voor rente- en exploitatielasten van jaarlijks 78.000 euro.

Aanstekelijk

Vorig jaar betrok de gemeente zelf maar een van de drie ruimtes. De afdeling Sociale Zaken en team Jeugd en Gezin namen er hun intrek. De ruimte was hard nodig voor de organisaties. Maar het zou ook goed zijn voor de uitstraling van het hele gebouw en prettig voor de bewoners erboven, werd geoordeeld. Boxmeer hoopte ook dat activiteit op die plek zo maar eens aanstekelijk zou kunnen werken.

Of dat inderdaad heeft gewerkt, is natuurlijk niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Maar een jaar later is het JTV Mondzorg voor Kids die er aan de slag wil. De mensen die er werken zijn speciaal opgeleid met kinderen en jongeren te werken. JTV Mondzorg heeft onder meer praktijken in Cuijk, Nijmegen, Arnhem en Rotterdam.

Geïnteresseerde koper

Volgens de gemeente Boxmeer meldde de directeur van JTV Mondzorg voor kids zich in maart als geïnteresseerde koper. De praktijk moet eind dit jaar weg uit het huidige pand aan de Burgemeester Verkuijlstraat. Daar is nu één behandelruimte. In het nieuwe pand moeten er vier komen. 

JTV Mondzorg voor Kids gaat uitbreiden en wil naast de tandzorg voor kinderen ook tandzorg voor onder meer kwetsbare ouderen gaan aanbieden. Daar heeft de praktijk inmiddels toestemming voor van zorgverzekeraars.

De nieuwe ruimte wordt nu geschikt gemaakt voor de praktijk. Daarbij is afgesproken dat de gemeente ook een aantal werkzaamheden voor haar rekening neemt. Boxmeer plaatst in de buurt fietsrekken. Ook komen er ter hoogte van de voordeur beugels langs de weg te staan om te voorkomen dat kinderen meteen de Steenstraat op kunnen rennen.

Met de komst van de tandartsenpraktijk is het gebouw nog steeds niet vol. Voor de liefhebbers is nog één commerciële ruimte beschikbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland