Volledig scherm
Bij de overval is niemand gewond geraakt. © SK-Media

Gewonde bij gewapende overval op recreatiepark Landal in Overloon

updateOVERLOON - Twee mannen hebben vrijdagavond even voor 20.00 uur een gewapende overval gepleegd op de receptie van vakantiepark De Vers in Overloon. Op dat moment waren drie medewerkers en tien gasten aanwezig. Een van de gasten, een man, raakte lichtgewond door een tik in het gezicht van een overvaller. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De overvallers bevolen de tien gasten op de grond gaan liggen, maar een van de gasten deed dit volgens de overvallers niet snel genoeg. Hij kreeg hierop een tik in het gezicht.

Een politiehelikopter heeft een tijd boven het park met ruim 200 bungalows gehangen en gezocht naar de de daders. Een uur na de overval waren die nog niet gepakt. Er wordt momenteel technisch onderzoek in het park verricht.

Volgens de politie hadden de mannen mogelijk een vuurwapen, maar is er niet geschoten. Het is onduidelijk of de mannen iets buit hebben gemaakt.

Op het tijdstip van de overval was het nabijgelegen restaurant volop in gebruik. Gasten hebben volgens een medewerker van het restaurant niets van de overval gemerkt.

Er is een burgernetbericht verspreid onder 1134 deelnemers. Volgens het bericht gaat het om twee ‘donker getinte mannen’, in het zwart gekleed. De politie zoekt de omgeving af naar de twee verdachten.

Het vakantiepark ligt op de grens van Noord-Brabant en Limburg in een bosrijke omgeving. 

Maasland