Frederike Domenie op het puinpad in de Maasheggen. Haar paard loopt blessures op door het losliggende puin.
Tractoren rijden hun banden stuk, wandelaars en fietsers klagen. Ze is een petitie gestart.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederike Domenie op het puinpad in de Maasheggen. Haar paard loopt blessures op door het losliggende puin. Tractoren rijden hun banden stuk, wandelaars en fietsers klagen. Ze is een petitie gestart. © Ed van Alem

‘Gewonde paarden gevolg van stort grof puin in Maasheggen’

VIERLINGSBEEK/BOXMEER - Onverharde paden in natuurgebied de Maasheggen zijn volgestort met ‘extreem grof puin'. Daartussen zit glas, ijzer en meer rotzooi zoals elektriciteitskabels. Honden en paarden zijn er al gewond door geraakt, zegt Frederike Domenie uit Vierlingsbeek, die een handtekeningenactie is gestart. Zij wil dat de paden hersteld worden. 

11 reacties

 • Pam

  1 jaar geleden
  Er van uitgaande dat het artikel cq de staat van de paden ook wordt gelezen door mensen van het cultureel erfgoed Unesco waartoe het unieke natuurgebied onder valt mogelijk wel aanleiding zou kunnen geven een eigen onderzoek te gaan instellen….dit zou al winst zijn…..
 • Karin 316961255 Brinkhoff

  1 jaar geleden
  Ook hier wordt een gecertificeerd granulaat gestort. Dat gebeurde jaren geleden ook in het bos in Mook. De programma Pointer van de KRO heeft hier op TV veel aandacht aan geschonken. Het gebruik van dit spul voldoet niet aan het certificaat. Het alleen gebruikt worden als verhardingsmateriaal onde een asfalt wegdek. Los storten op onverharde wegen is verboden. De wethouder overtreedt hier de wet en pleegt een milieudelict
 • Willem van de Rijdt

  1 jaar geleden
  Het is toch kleine moeite om fijn, schoon puin op die paden te "storten". Paden die overigens veel worden gebruikt door wandelaars, fietsers en ruiters maar die aan gort worden gereden door onze agrariërs bij wie het steeds breder, hoger en harder moet. Daar zou eens iets aan gedaan moeten worden dan zijn andere maatregelen overbodig!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Sprak net iemand en die wil bij de gemeente en provincie een verzoek indienen om de naam Maasheggen te wijzigen in Maanheggen - dit gaat mij iets te ver.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Maurits Stoetzer, we zijn het samen eens zoals het nu is kan het niet blijven. U komt met een goed idee - we moeten daar paden aanleggen bestemd voor ruiters. Mijn ervaring is dat je op ruiterpaden moeilijk kunt fietsen, vanwege de vele hobbels en kuiltjes die door de hoeven ontstaan. Vervolgens gaan we op deze weggetjes fijn grind strooien zodat je er beter op kunt fietsen. Kortom je moet ruiters gescheiden houden van fietsers, een maanlandschap in de Maasheggen is niet prettig.