Volledig scherm
Na de melding kwam een grote hulpverleningsactie op gang vrijdag bij azc Overloon. © SK-Media

Groepje lijmsnuivers veroorzaakte overlast op azc Overloon

OVERLOON - Een groepje van vijf lijmsnuivers heeft er vorige week voor gezorgd dat een aantal asielzoekers van het azc in Overloon niet goed werd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De twee initiatiefnemers van het groepje zijn overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. De drie anderen blijven in Overloon.

Vorige week werd al bekend dat lijm de boosdoener was. Nu is ook duidelijk dat het om het snuiven van lijm ging waardoor er een gifwolkje vrijkwam in de ruimte in het azc. Hoe dat precies gebeurde, is niet duidelijk. 

De lijmgeur zorgde vervolgens voor overlast. Brandweer, GGD en ambulances haastten zich naar het centrum aan de Stevensbeekseweg. Uiteindelijk werden twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Na het luchten van de ruimte waar de problemen ontstonden kon gewoon iedereen weer naar binnen.

  1. Een gek gezicht: zes tankstations op paar kilometer van elkaar in een klein dorp
    PREMIUM

    Een gek gezicht: zes tankstati­ons op paar kilometer van elkaar in een klein dorp

    HAPS - Het is een gek gezicht in Haps. Op het bedrijventerrein Laarakker is kortgeleden het Greenpoint tankstation geopend en pal er naast wordt al driftig gebouwd aan een gloednieuwe Tango. Terwijl aan de overkant van de weg een BP zit en op een steenworp afstand aan de A73 twee grote tankstations zitten, een Total en een Shell. En of het niet genoeg is, is aan de Kalkhofseweg ook nog een pompstation gevestigd. Zes pompstations op een paar kilometer van elkaar.

Maasland