Volledig scherm
De Königstiger in het museum in Frankrijk. © .

Grootste Duitse tank via Franse B-wegen onderweg naar Overloon

VIDEOOVERLOON - Directeur Erik van den Dungen van het Oorlogsmuseum Overloon zit de komende nachten een beetje met een Duitse tank in zijn maag. Het gaat om de grootste tank die de soldaten van Hitler ooit hebben gebruikt. De Königstiger weegt zeventig ton en is in de Tweede Wereldoorlog achtergelaten in Noord-Frankrijk. 

De eigenaar van de tank, een Frans museum, leent het gevaarte het komend weekeinde echter uit aan ‘Overloon’. Daar vindt deze zaterdag en zondag voor de negende keer de Militracks plaats, een evenement waarbij onder meer veel voertuigen te zien zijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst hebben gedaan. 

Van den Dungen hoopt dat de tank tijdig in Overloon is. Het transport mag in Frankrijk namelijk alleen over B-wegen rijden om de snelwegen niet te beschadigen. De laatste verwachting is dat de tank pas in de nacht van vrijdag op zaterdag in Overloon zal arriveren. 

Als de Königstiger wel meedoet aan de Militracks zal er geen mogelijkheid zijn voor het publiek om in de tank mee te rijden. Wel zal de grote tank enkele ritten maken zodat het publiek een indruk kan krijgen van het voertuig.

In onderstaande video is te zien hoe de King Tiger kan versnellen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland