Er is veel rook ontstaan bij de brand in Haps.
Volledig scherm
Er is veel rook ontstaan bij de brand in Haps. © SK-Media

Grote brand bij boerderij in Haps, honderden kalveren komen om

updateHAPS - Bij het veebedrijf Agri BV aan de Dorsheseweg in Haps is donderdagavond een grote brand uitgebroken in een stal met honderden kalveren. Volgens de gemeente Cuijk zijn naar schatting 450 kalveren omgekomen door de brand. 

46 reacties

 • T1plotseling

  4 jaar geleden
  Sterker nog. Het aanzetten van een lamp, kan reeds als ontsteker werken, om het gifgas uit de gierkelders te doen ontsteken. In de chemie werkt men daarom met speciale schakelaars en andere elektra.
 • Bert Veenink

  4 jaar geleden
  zou bij dit soort bedrijven niet een sprinkler installatie verplicht moeten worden?
 • T.P.M. Oss

  4 jaar geleden
  Voor een rood verkeerslicht stoppen ook!
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Zijn (sommige) mensen nou echt zo dom ?? dat ze gaan denken dat een boer zijn stallen met vee in de fik gaat steken om zo verzekerings geld te kunnen incasseren ???Rijden die mensen ook zomaar hun auto in de prak om fraude te plegen ???? FOEI !!Geloof maar dat deze boer alles pico-bello in orde had ! Daar zou een sprinklerinstallatie geen "wonderen"verricht hebben !!Ik wens de boer en zijn gezin Heel Veel Sterkte toe, dat zullen ze hard nodig hebben ( ipv mensen zo van iets te bejegenen....wat nergens op slaat !! ) 
 • A.M. Berben

  4 jaar geleden
  Sorry hoor maar zolang er geen personen gewond zijn geraakt gaat mijn interesse vooral naar de waardeloze manier waarop ook deze brand weer zoveel dieren heeft moeten kosten.Laat de boerenstand eerst dit probleem eens een keer oplossen in plaats van altijd maar tablijven klagen.