Volledig scherm
De brandweer aan het werk bij de brand in een voormalige melkfabriek in Leunen. © SK-Media

Grote brand in voormalige melkfabriek in Leunen: geen gewonden

LEUNEN - In de voormalige melkfabriek in Leunen (bij Venray) is zondagochtend brand uitgebroken. Er was sprake van veel rookontwikkeling. Het vuur ontstond rond 11:15 uur door nog onbekende oorzaak in het leegstaande bedrijfspand aan de Leunseweg. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid. De brand was rond 12:45 uur onder controle, waarna het nablussen begon.

Een woordvoerder van de brandweer Limburg-Noord laat weten dat de brand in Leunen om twee redenen werd opgeschaald naar zeer groot. ,,Het is een complex pand dat is dichtgetimmerd, dus er waren veel handjes nodig om veilig te kunnen werken”, aldus de woordvoerder. ,,Extra manschappen waren ook van belang voor de bluswatervoorziening.”

Quote

Het is een complex pand dat is dichtgetim­merd, dus er waren veel handjes nodig om veilig te kunnen werken.

Woordvoerder, Brandweer Limburg-Noord

Flinke vuurhaard

Er waren dan wel geen dikke zwarte rookwolken te zien in de omgeving, binnen was wel degelijk sprake van een flinke vuurhaard. Door de vele platen op het pand werd het geen uitslaande brand. ,,We hebben alleen een toegang gecreëerd om zo min mogelijk zuurstof toe te laten. De beplating heeft ons aan de ene kant geholpen, al was het wat lastiger om toegang te krijgen tot het gebouw.’’

Zwervers

De woordvoerder van de brandweer kon zondagmiddag nog niet aangeven wat er exact in brand vloog in het gebouw. Volgens hem staat het pand bekend als slaapplek voor zwervers. Er was niemand aanwezig toen de brandweer ter plaatse kwam. Ook over de oorzaak valt nog niets te zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland